Κοσμος

ΟΗΕ για ναυάγιο στην Πύλο: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν είναι ελληνικό, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα»

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους μετανάστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασωθέντες από το ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο
© POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/EUROKINISSI

Ναυάγιο στην Πύλο - ΟΗΕ: Η ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της τραγωδίας και η χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε την Ευρώπη να ενωθεί ώστε να χαράξει μία αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέψει να επαναληφθεί μία τραγωδία όπως το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ενώ θέλησε να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάστασή του

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο ατύχημα».

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον εισαγγελέα οι διακινητές

Στις 11 το βράδυ εξήλθαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Οι εννέα συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας είναι από 20-40 ετών.

Ναυάγιο στην Πύλο: Στη δομή της Μαλακάσας σήμερα οι διασωθέντες

Το πρωί της Παρασκευής μετά τις 08.00 πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από το δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ