Πολιτικη & Οικονομια

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Πύλο: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών διάσωσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη © Eurokinissi

Ναυάγιο στην Πύλο: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη σήμερα στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι μετανάστες που διασώζονται από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η Πρόεδρος, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, καθώς και των υπολοίπων αρμόδιων φορέων, για την πορεία των ερευνών διάσωσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και αμέσως μετά επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στους ναυαγούς.

Ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού και τα σωστικά συνεργεία, και υπογράμμισε την ευθύνη και την ανάγκη του συντονισμού όλων των κρατών μελών και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση της ασφάλειας και της ζωής των μεταναστών και των προσφύγων.

Πύλος: 79 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων. 

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και οι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ήταν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 104 έχουν διασωθεί. Η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό κάνει λόγο για μόλις 17 νεκρούς.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο αριθμός των νεκρών μεταναστών μπορεί να αυξηθεί. Κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). 

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2:30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Οι 104 διασωθέντες μεταφέρθηκαν από θαλαμηγό στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας του χώρου για να τους υποδεχθεί. Εως τώρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν διακομισθεί 29 άνθρωποι. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία της Κυπασισσίας στη Μεσσηνία, της Σπάρτης και της Τρίπολης.

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με Super Puma στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ