Ελλαδα

Τραγωδία ανοιχτά της Πύλου με τουλάχιστον 17 νεκρούς μετανάστες μετά από ναυάγιο σκάφους

100 άτομα έχουν διασωθεί - Συνεχίζεται η επιχείρηση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος
Φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πύλος - Ναυάγιο με μετανάστες: Νεκροί 17 άνθρωποι - 100 διασωθέντες - Συνέχεια για τις έρευνες από το Λιμενικό

Δεκάδες σορούς μεταναστών ανέσυραν την τελευταία ώρα στελέχη του Λιμενικού ανοικτά της Πύλου, έπειτα από ναυάγιο αλιευτικού σκάφους. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, περίπου τρία μποφόρ πνέουν στην περιοχή, βοηθώντας τις προσπάθειες διάσωσης των μεταναστών, εκ των οποίων 100 έχουν διασωθεί. Όμως, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανασυρθεί 17 νεκροί με τις έρευνες να συνεχίζονται καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα επέβαιναν στο αλιευτικό.

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την Ιταλία. Το ναυάγιο σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα. Πλην όμως, η συγκεκριμένη περιοχή, ανήκει στη δικαιοδοσία του λιμενικού σώματος.

Στον τόπο του ναυαγίου, βρίσκονται μια φρεγάτα, σκάφη του λιμενικού, επτά παραπλέοντα σκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και ένα μη επανδρομένο ελικόπτερο του λιμενικού, αναζητώντας ναυαγούς.

Οι διασωθέντες έχουν ξεκινήσει ήδη να μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης για εξετάσεις, ενώ στην συνέχεια θα παραμείνουν σε ειδικό χώρο της πόλης, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctc7rzuni7xd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ