Πολιτικη & Οικονομια

Σε βλέπω να παίζεις πολύ έξυπνα

Το σύνθημα ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ είναι ευφυέστατο!

divani140_0.jpg
Λένα Διβάνη
ΤΕΥΧΟΣ 875
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφίσα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το σύνθημα «Δώσε ζωή στη Βουλή» για τις εκλογές 2023

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη σχολιάζει το σύνθημα «Δώσε ζωή στη Βουλή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις εκλογές 2023.

Κοίτα να δεις που από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού ήρθε! Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς τώρα, ποιος περίμενε να αναδυθεί αγνώριστη και γλυκούλα στην εκλογική αρένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που την βλέπαμε να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και απομακρυνόμασταν από την τηλεόραση μη μας πάρουν τα σκάγια;

Όταν την πρωτοείδα σε μια εκπομπή νόμιζα πως έκαναν τα μάτια μου πουλάκια: αυτή η κοπέλα με το καταδεχτικό χαμόγελο και το ήρεμο βλέμμα είναι η Ζωή; Αυτή που κάνει καρδούλες στους τηλεθεατές και μας εξιστορεί πως γνώρισε το μεγάλο της αμόρε είναι η Ζωή ή σωσίας που ήρθε να τη σώσει από τον παλιό τύπου ροντβάιλερ εαυτό της; Αυτή που δίνει το κινητό της στον λαό να της τηλεφωνεί όποτε έχει πρόβλημα; (Αφού σκέφτηκα να της τηλεφωνήσω κι εγώ γιατί έχω πρόβλημα να την αναγνωρίσω!)

Δεν ξέρω αν είναι ο έρωτας που τη μεταμόρφωσε ή ομάδα συμβούλων. Από μένα παίρνει άριστα 10 πάντως. Έχει την καλύτερη προεκλογική παρουσία μακράν των υπολοίπων: έχει σαφή στόχευση, ανθρώπινη παρουσία, ήπια αλλά αδιαπραγμάτευτη στάση, εκμεταλλεύεται το κενό αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας το μάτι στον ψηφοφόρο (το παλιό μάτι όμως, το δεν θα σ’ αφήσω σε χλωρό κλαρί) και επιπλέον τρολάρει τον παλιό εαυτό της υπενθυμίζοντας ότι όταν μιλάει η Ζωή στη Βουλή ξυπνάνε τα αίματα. Μπράβο στους επικοινωνιολόγους της. Το σύνθημα ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ είναι ευφυέστατο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ