- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράνια Θρασκιά: «Έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν - Με έπεισε η αλήθεια του Αλέξη Τσίπρα» (βίντεο)
Όσα είπε για την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Ράνια Θρασκιά: Η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ για τη γνωριμία στον Αλέξη Τσίπρα, την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και την εκλογική ήττα του κόμματός της
Η Ράνια Θρασκιά εξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου βουλεύτρια στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή βρέθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και ορκίστηκε βουλεύτρια της «Βουλής των δύο ημερών». Στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε την Τρίτη (30.5) στον Ant1 για το πώς την έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας να κατέβει στον στίβο της πολιτικής, σχολίασε το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την Κουμουνδούρου και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.
«Δεν ήμουν ποτέ κομματοποιημένη. Με προσέγγισαν άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά έκανα συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα του Αγίου Γεωργίου και πολύ σύντομα, δηλαδή μετά από λίγη ώρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ανήκα πάντα στην Κεντροαριστερά», δήλωσε στο «Πρωινό» του Ant1 η Ράνια Θρασκιά. Όπως είπε στο παρελθόν έχει ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΠΑΣΟΚ. «Είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στα νεανικά μου χρόνια».
Ράνια Θρασκιά: «Με έπεισε η αλήθεια που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας»
Η Ράνια Θρασκιά ρωτήθηκε για την πρώτη συνάντηση και γνωριμία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα και το αν της άφησε αρνητική ή θετική εντύπωση. «Καμία αρνητική εντύπωση -και το λέω με το χέρι στην καρδιά- και πήγα επιφυλακτικά, γιατί όταν σου γίνεται μια τέτοια πρόταση τα ζυγίζεις πολύ καλά, γιατί δεν θα έμπαινα για πλάκα στην πολιτική. Όμως η προσέγγιση, οι συζητήσεις και ειδικά η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα με έπεισαν. Κοιτώντας τον στα μάτια, με έπεισαν για την αλήθεια που ούτως ή άλλως πίστευα ότι πρεσβεύει. Ο καθαρός του λόγος, η ευθύτητα, οι ξεκάθαρες αρχές, αυτό που είναι ο ίδιος και που πρεσβεύει και ως κόμμα. Θέλω να πω δεν είναι άλλος ο Αλέξης Τσίπρας και άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Ράνια Θρασκιά.
Μάλιστα, εξήγησε ότι ο προεκλογικός της αγώνας έγινε κυρίως εξ αποστάσεως. «Μόνο εννιά ημέρες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, ο αγώνας είχε ξεκινήσει από εδώ. Μέσα από τα κανάλια, το διαδίκτυο προσπαθούσα και εγώ να ισχυροποιήσω τη θέση του κόμματος και να ενώσω τη δική μου φωνή. Δεν μπήκα για να χάσω. Πίστευα ότι θα κάνω μια αξιοπρεπή πορεία και πίστευα ότι θα είμαι στους 10 πρώτους. Μπήκα όχι για την εμπειρία, αλλά για να συνεισφέρω. Χρειαζόμαστε επαγγελματίες στη Βουλή, μαζί με επαγγελματίες της πολιτικής. Ανθρώπους μέσα από τον κοινωνικό ιστό».
Ράνια Θρασκιά: Η Πόπη Τσαπανίδου και η βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του για την Πόπη Τσαπανίδου και τις πληροφορίες που την ήθελαν μετά τη βαριά εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή της. «Η Πόπη δεν παραιτήθηκε, διευκόλυνε αν κάποιος πίστευε κάτι διαφορετικό. Η Πόπη είναι εκεί, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ως προς την προβολή και την επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Η πρόθεση δεν είναι να σφάζεται κανείς με κανέναν. Και θεωρώ ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πια αυτή η αρχή, ότι δεν χρειάζεται να σφάζεται κανείς με κανέναν, αλλά να βρεθεί ο τρόπος να περάσει το πρόγραμμα στους πολίτες. Θεωρώ ότι μέσα στην αυτοκριτική που έγινε εξαιτίας αυτής της οδυνηρής ήττας και επειδή ξέρουμε ότι πολλοί περισσότερο ήθελαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβήθηκαν να το κάνουν, φυσικά ένα από τα ζητούμενα είναι και ο τρόπος που επικοινωνήθηκαν οι αρχές οι αξίες και κυρίως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι, παρασυρθήκαμε σε μια αντιπολίτευση και τελικά ο κόσμος δεν άκουσε. Γιατί όταν φωνάζουμε, οι άνθρωποι μένουμε στον θόρυβο όχι στην ουσία».
Η Ράνια Θρασκιά ανήκει στα πρόσωπα που βγάζει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. «Στην επιτροπή καταθέσαμε την άποψή μας για τα αίτια της ήττας και οι 20. Ηταν μια ωραία εμπειρία, σπουδαία μυαλά, γιατί πραγματικά υπάρχει η αριστεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκδηλώθηκε με τον τρόπο που έπρεπε, και αυτό που ένιωσα από τους 19 που μίλησαν ήταν το πόσο πιο βοηθητικό θα είναι να επικοινωνηθούν αυτά που κατάλαβα εγώ χθες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».
Η εκτίμησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τη διαφορά «γιατί ο τρόπος που θα επικοινωνηθεί το πρόγραμμα θα είναι πιο άμεσος και ευθύς». Μάλιστα, η Ράνια Θρασκιά αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις κάλπες του καλοκαιριού. «Αν δεν τη μειώσει, δεν πρέπει να παραιτηθεί, είναι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι τον εμπιστεύτηκαν. Όσο εκείνος έχει ηγετικό ρόλο, όσο ακούγεται η φωνή ενός κυβερνητικού κόμματος, τόσο καλύτερα θα πάει. Γιατί οι άνθρωποι που τον άκουσαν φοβήθηκαν ότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να εμπιστευτούν και κάποιον άλλον. Τώρα όμως θα πάει με καθαρή γραμμή το κόμμα, με τον Τσίπρα πρόεδρο και καθαρές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.