Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης προς Ανδρουλάκη: «Μείνε στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα»

«Είμαστε νικητές, όχι αλαζόνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με απευθείας επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας της διήμερης περιοδεία του στο νησί.

«Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό το σημείο, συμπλήρωσε ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους πολίτες «που έκαναν όλη την Ελλάδα γαλάζια» και έκανε λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους. «Στείλαμε και από εδώ από την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα μήνυμα συνέχειας και αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της σταθερότητας και στο δρόμο της προκοπής».

Μάλιστα έκανε και μια αναφορά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο σημείο που ανέφερε τις διαφορές που πέτυχε η ΝΔ στους νομούς της Κρήτης: «Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι από εκεί επάνω που βρίσκεται θα χαμογελά».

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ζήτησε αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό: «Στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αλλά αυτή η νίκη είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρωθεί η νίκη μας».

«Θα τον πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά δεν είμαστε αλαζόνες. Το αίσθημα που μας γεμίζει είναι το αίσθημα της ευθύνης στις δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

Ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Live | Σήμερα από το Ηράκλειο στέλνουμε το μήνυμα της νέας νίκης! Για μια Ελλάδα ισχυρή, που προχωρά Σταθερά, ακόμη πιο Τολμηρά, Μπροστά!

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, May 30, 2023

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

Σε άλλος σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτόξευσε απευθείας βολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι "και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση"», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. Και στη συνέχεια, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά».

Παράλληλα, έψεξε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο - όπως είπε - χρησιμοποιεί και αυτό το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε παντοδυναμία Μητσοτάκη».

«Συγγνώμη, τρεις φορές το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με παραπάνω από 40%. Δεν θυμάμαι κανέναν να ισχυρίζεται το ίδιο. Εν πάση περιπτώσει, σε αυτούς που μιλούν για "παντοδυναμία Μητσοτάκη" τούς απαντώ: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και αυτού τη βούληση σεβόμαστε. Και αν μας δώσει ένα ισχυρό ποσοστό θα είναι γιατί αυτός το επιθυμεί και αυτός το θέλει και αυτός έχει πειστεί τελικά για την ανάγκη μίας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης», ανέφερε.

Ελληνοτουρκικά

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκη αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και να του πει ότι προσβλέπει και προσδοκά μία νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ξέρετε ότι η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Κι ελπίζω ότι το κλίμα με την Τουρκία θα βελτιωθεί, αλλά δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι θα είναι έτσι τα πράγματα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί μόνο εγώ ξέρω τέσσερα χρόνια πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε με την Τουρκία και τι αγώνα έπρεπε να κάνουμε για να είμαστε σήμερα σε μία θέση ισχύος απέναντι σε μία χώρα η οποία έχει μία αναθεωρητική στρατηγική απέναντι στην πατρίδα μας», επισήμανε και τόνισε πως γι' αυτό και η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, «για να μπορούμε όλοι μας να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια».

Ομιλία στον Άγιο Νικόλαο

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στον Άγιο Νικόλαο. «Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη "βόμβα" της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος», είπε αρχικά.

«Όμως το εμπόδιό μας είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: "δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο". Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας», σημείωσε.

«Γι' αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου. Αλλά για να το κάνουμε όλο αυτό πρέπει αυτή τη νέα κοινωνική μαζική συμμαχία την οποία χτίσαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να τη συντηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Μοχό και συνομίλησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού και το Πισκοπιανό, όπου επίσης είχε συνομιλία με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ