- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι οδηγίες Σαρμά για την πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες
Εκλογές 2023 - Υπουργικό Συμβούλιο: Οι οδηγίες του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά για την πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Την πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρτι τις επόμενες εκλογές στις 25 Ιουνίου καθόρισε το η χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως έγινε γνωστό μέσω του δελτίου Τύπου που κοινοποίησε το γραφείο του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.
Στην εισαγωγική εισήγησή του ο Ιωάννης Σαρμάς επισήμανε ότι, λόγω του χαρακτήρα της Κυβέρνησης, η κυβερνητική πολιτική οφείλει να περιορισθεί στην εκτέλεση των προγραμματισθέντων από την απελθούσα πολιτική Κυβέρνηση και στη διαχείριση των κινδύνων που εντοπίζονται στο πεδίο αρμοδιότητας κάθε Υπουργείου.
Ως προς το πρώτο αντικείμενο, ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η εκτέλεση των προγραμματισθέντων πρέπει να συνεχιστεί, στο πλαίσιο όμως της πολιτικής ουδετερότητας της Κυβέρνησης χωρίς να πληγεί η λειτουργικότητα του Κράτους.
Ως προς το δεύτερο αντικείμενο (διαχείριση κινδύνων) ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτό προϋποθέτει τον εντοπισμό των κινδύνων, την πρόβλεψη συστήματος αποτροπής ή μετριασμού τους και την παρακολούθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής του συστήματος αυτού.
Οι εισηγήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου
Ακολούθησαν εισηγήσεις από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου με πρώτο τον αναπληρωτή του Πρωθυπουργού Υπουργό Επικρατείας.
Από τις εισηγήσεις των μελών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν εντός της περιόδου θητείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, με τη συμμετοχή πλειόνων Υπουργών. Ως προς αυτά αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα συσκέψεις με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή του Πρωθυπουργού Υπουργού Επικρατείας.
Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη κινδύνων που χρήζουν αντιμετώπισης είτε γιατί μπορεί να επαληθευτούν κατά τη διάρκεια θητείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης είτε γιατί η επαλήθευσή τους ενδέχεται να προκύψει αμέσως μετά. Ως προ το ζήτημα αυτό αποφασίστηκε όπως, με επιμέλεια του αρμόδιου Υπουργού, γίνουν τάχιστα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, αν χρειασθεί και με παρέμβαση του Πρωθυπουργού ή νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Διευκρινίστηκε επίσης, με παραδείγματα από συγκεκριμένες περιπτώσεις, το όριο άσκησης των αρμοδιοτήτων των Υπουργών ενόψει του υπηρεσιακού χαρακτήρα της Κυβέρνησης, με την επισήμανση ότι δεν πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Πρωθυπουργού.
Αποφασίστηκε τέλος το επίπεδο εκπροσώπησης της χώρας σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια θητείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.