Η ηχητική κληρονομιά της μεγάλης δισκογραφικής και η μεταμόρφωσή της σε εκθεσιακή-εικαστική εμπειρία
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανηγυρισμοί στην Πειραιώς για τη σαρωτική νίκη της ΝΔ - Η μεγαλύτερη επιτυχία επί Μεταπολίτευσης
Εκλογές 2023: Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα πολιτικά στρατόπεδα - Πώς υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα οι υποστηρικτές και τα επιτελεία των κομμάτων.
Πανηγυρικό είναι εδώ και λίγη ώρα το κλίμα στην Πειραιώς και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με κατήφεια υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα στο εκλογικό περίπτερο της Κλαυθμώνος, καθώς παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνες τις αναλύσεις των ΜΜΕ.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00 ακριβώς, ενώ σύμφωνα με το τελικό exit poll, η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 37,5% έως 41,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 23,5% έως 27,5%. To ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,5% – 12,5%, το ΚΚΕ 6,5% – 7,5%, η Ελληνική Λύση 4,3% – 5,3%, το ΜέΡΑ25 2,5% – 3,5% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% – 3,5%.
Όλα αυτά ενώ ψήφισαν για τη νέα Βουλή οι έλληνες εκλογείς την Κυριακή 21 Μαΐου, με τις κάλπες να είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί σε όλη την επικράτεια.
Υπενθυμίζεται ότι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι, εκ των οποίων για πρώτη φορά είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν σχεδόν 400.000 νέοι εκλογείς.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε αμέσως για τα θετικά αποτελέσματα του exit poll και αντάλλαξε τις πρώτες εκτιμήσεις με τους συνεργάτες του και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο πρόεδρος του κινήματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ως θετικά εκτιμούν στο ΚΚΕ τα πρώτα μηνύματα από τις κάλπες, ενώ με χαμόγελα υποδέχθηκαν τα exit poll στις τάξεις της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και στο εκλογικό περίπτερο του ΜέΡΑ25 στο κέντρο της Αθήνας.
Οι φωτογράφοι των ειδησεογραφικών πρακτορείων κατέγραψαν σε στιγμιότυπα την ένταση, αλλά και την εναλλαγή συναισθημάτων στα διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα.
Δειτε περισσοτερα
Μαρτυρίες από συναντήσεις με κορυφαίους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά
Η έκθεση «Κ. ή ο συλλογικός τρόμος του ατομικού» από το Ίδρυμα Η Άλλη Αρκαδία ξεκίνησε το ταξίδι της στην Αθήνα το 2024 και θα παρουσιαστεί τον Μάιο στο Clam Gallas Palace
Για άλλον έναν Μάιο, έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, συλλέκτες και γκαλερί θα ανταμώσουν στη Θεσσαλονίκη
Τι δείχνουν τα προγνωστικά για Αυστραλία, Γαλλία, Δανία, Φιλανδία και Ελλάδα για τον επετειακό 70ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας