Πολιτικη & Οικονομια

Φρέντι Μπελέρης: Προφυλακιστέος και ο συνεργάτης του - Το πρώτο μήνυμα από τη φυλακή

Στη φυλακή και ο Παντελής Κοκαβέσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης - Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική.
To πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη © Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Φρέντι Μπελέρης: Στη φυλακή οδηγείται και ο συνεργάτης του υποψήφιου δημάρχου, Παντελής Κοκαβέσης - Τι λέει ο ομογενής μέσα από τη φυλακή

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το δικαστήριο Αυλώνας και ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, όπου είχε μεταφερθεί από χτες ο κ. Κοκαβέσης διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Τόσο ο κ. Μπελέρης όσο και ο κ. Κοκαβέσης δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα. Το εφετείο αναμένεται να αποφανθεί εντός δέκα ημερών, ωστόσο μεσολαβούν και άλλα δικαστικά διαδικαστικά.

Επιστολή Ελλήνων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στις αυριανές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, το όνομα του Φρέντι Μπελέρης θα είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο και μπορεί να ψηφιστεί από τους υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, με τρία χαρακτηριστικά μπορεί να περιγραφεί το αίσθημα στη Χειμάρρα μετά τη σύλληψη Μπελέρη: απογοήτευση, συσπείρωση και περίεργο κλίμα. Σημειώνεται ότι έχουν έρθει Έλληνες ομογενείς μέχρι και από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ για να στηρίξουν τον φυλακισθέντα υποψήφιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cslduxqu2jbl)

Οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν αύριο στις 7 ώρα Αλβανίας (8 ώρα Ελλάδος). Στη Χειμάρρα υπάρχουν 36 εκλογικά τμήματα στην Χειμάρρα. Οι πρώτες ολοκληρωμένες εκτιμήσεις αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Παράλληλα, πέρα από την επίσημη αντίδραση της Αθήνας, η ΕΡΤ αναφέρει ότι με επιστολή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές αρχές και καλούν το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη».

Το πρώτο μήνυμα και η πρώτη φωτογραφία Μπελέρη από τη φυλακή

Στο πρώτο μήνυμά του μέσα από τη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης δηλώνει: «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και τη Δημοκρατία».

Το μήνυμα αυτό μετέφεραν στο OPEN οι συνεργάτες του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι Έλληνες της Χειμάρρας, μετά τη σύλληψή του, θα προσέλθουν περισσότεροι για να ψηφίσουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csl9wp2kazvl)

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ δημοσιεύει φωτογραφία του ομογενή από τη φυλακή και από το δικαστήριο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cslbd412hwih)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ