Πολιτικη & Οικονομια

Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ στην προφυλάκιση Μπελέρη: «Εκτός ευρωπαϊκού δρόμου η Αλβανία»

Μιλάει για «σκανδαλώδη απόφαση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

Φρέντι Μπελέρης: Το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» την απόφαση του δικαστηρίου της Αυλώνας να προφυλακιστεί ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην απόφαση του δικαστηρίου της Αυλώνας για προφυλάκιση του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και μεταγωγή του στα Τίρανα.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα, είναι σκανδαλώδης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την υπόθεση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας.

«Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο», καταλήγει.

Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Νωρίτερα, τo πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ