- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τσίπρας: «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ»
Ομιλία στον Βόλο
Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση σε όσους προβλέπουν νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, στην παραλία του Βόλου, στο Ηρώο.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε.
Ξεκίνησε κάνοντας μνεία στην ίδρυση του Εργατικού Κέντρου στη χώρα το 1908 στο Βόλο, «στην ιστορική απεργία των καπνεργατών το 1909», για να προσθέσει ότι «οι εργάτες πέτυχαν καλύτερα μεροκάματα και λιγότερες ώρες δουλειάς» και ότι «στη Μαγνησία γράφτηκαν σελίδες ηρωισμού και θυσίας από την Εθνική Αντίσταση».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι η παρουσία του κόσμου στην αποψινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι στις 21 του Μάη η Μαγνησία θα βγάλει ξανά πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «θα ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή.
Ομιλία στο ΒόλοΟμιλία στο Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔικαιοσύνηΠαντού #εκλογές2023
Posted by Alexis Tsipras on Saturday, May 13, 2023
«Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά στο χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες. Ανεξάρτητα από το αν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί, θέλουν μια μεγάλη αλλαγή: Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δυο επισκέψεις στο σουπερμάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, βλέπει να φεύγει ο μισός μισθός. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας. Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που αγωνιούν αν θα συνεχίσουν να παράγουν ή θα φύγουν από την ύπαιθρο. 700.000 νοικοκυριά που φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν το σπίτι τους», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά τα συναισθήματα και οι προσδοκίες μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική, σε απόφαση ψήφου» και προσέθεσε: «Την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη».
Σχολίασε ότι άκουσε πριν τον κ. Μητσοτάκη «να μιλά σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα και να λέει "έχουμε μεγάλο ρεύμα"». «Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πώς γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή; Πού είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα; Μην το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς και τα χωριά;».
«Το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται σε κάθε νοικοκυριό και έχουν τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», είπε. Αναρωτήθηκε δε «τι θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι' αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουνε πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή με την ψήφο τους να τους στερήσουν «τη δυνατότητα να μπορούν να μιλήσουν για υπόγεια ρεύματα. Αλλά για ποτάμι δυνατό. Το ποτάμι της νίκης και της αλλαγής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται τριπλή παρέμβαση
Οι σταθμοί των επισκέψεων στο Σαν Φρανσίσκο
Ο Θεόφιλος Βασιλειάδης μιλά για μισθούς, δημογραφικό, remote εργασία, τη μάχη για το ταλέντο και την επανάσταση της AI
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.