- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Ως πολιτεία πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία»
Εκλογές 2023: Στα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης - Συνομίλησε με πολίτες - Τι είπε για την ενεργειακή φτώχεια
Στα Γρεβενά, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ τον υποδέχθηκαν δεκάδες φίλοι και μέλη του κόμματος, ενώ στην συνέχεια περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην κεντρική πλατεία όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες των Γρεβενών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι στη δυτική Μακεδονία και στα Γρεβενά υπάρχει έντονο το δημογραφικό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι «ως πολιτεία πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νέα ζευγάρια και τους συνταξιούχους». Πρότεινε παράλληλα ένα «νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει ιδιαίτερα την ορεινή Ελλάδα και πολύ περισσότερο τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι, «η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο» ώστε οι καλλιεργητές, αγρότες, μεταποιητές, δημοτικές κοινότητες και συνεταιρισμοί να έχουν την δυνατότητα κατά προτεραιότητα να κάνουν ανανεώσιμα πάρκα ενέργειας προκειμένου να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος για την παραγωγή τους.
Ο ίδιος σημείωσε με έμφαση: «επιθυμούμε μια δίκαιη μετάβαση που δεν θα οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιφερειακές ανισότητες με υψηλό κόστος που θα υπονομεύσει την ελληνική παραγωγή στα επόμενα χρόνια» και κατέληξε λέγοντας: «χρειαζόμαστε πολιτικές πραγματικής περιφερειακής ανάπτυξης κι όχι πολιτικές που έχουν ως κέντρο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και ανθρώπους που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.