- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη
Τι ανέφερε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου για τη στάση της Κουμουνδούρου
Εκλογές 2023: Ο Νίκος Αλιβιζάτος μίλησε για την απόφαση του Άρειου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη - Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά πλειοψηφία «κόπηκε» από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του καταδικασμένου για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη και έτσι δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Την ίδια ώρα ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.
Τις εν λόγω εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος. Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος, δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».
Στη συνέχεια ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου να ανάψει το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα Κανελλόπουλου.
«Ήταν αναμενόμενη, υπήρχαν ενδείξεις για την εξάρτηση του κυρίου Κανελλόπουλου από τον Κασιδιάρη, αλλά όχι όπως στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη αποδείξεις.
Θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα διετέλεσε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος και των δύο κομμάτων ο κύριος Κανελλόπουλος. Υπήρχαν οι δηλώσεις του Κασιδιάρη από τη φυλακή που εκθείαζε τον κύριο Κανελλόπουλο ως πολύ σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του», τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει με την έκδοση αυτής της απόφασης. Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως «με δικαστική διάγνωση πέντε ετών σε καμία χώρα της Ευρώπης, του πολιτισμένου κόσμου, ένας σχηματισμός σαν τη "Χρυσή Αυγή", ή τους "Έλληνες" που ηγείται στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιο».
Σχετικά με τις δεύτερες κάλπες εφόσον αυτές στηθούν ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρξει ξανά κρίση. Πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.