- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Χάρβαρντ θα βραβεύσει τον Αντώνη Σαμαρά
Ως μια από τις ηγετικές προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής
Αντώνης Σαμαράς: Θα τιμηθεί με το ετήσιο βραβείο Alumni Achievement Award του Χάρβαρντ
Με το βραβείο Alumni Achievement Award του Χάρβαρντ θα τιμηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς έχει επιλεγεί ως μια από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής που ξεχώρισαν για τις ηγετικές τους ικανότητες.
Πιο συγκεκριμένα, η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στη Βοστώνη σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτων του Χάρβαρντ ενώ ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός είναι ο μόνος ευρωπαίος πολίτης που θα τιμηθεί.
Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της αποφοίτησης «αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν , ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη». Ο κοσμήτορας του Χάρβαρντ, κ . Srikant Dater, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».
Σύμφωνα με το Χάρβαρντ, «για πάνω από 50 έτη το βραβείο Alumni Achievement Awards έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγετικότατά τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση».
Οι υπόλοιποι βραβευθέντες είναι οι: Reshma Kewalramani (πρόεδρος της φαρμακευτικής Vertex), Depelsha Thomas McGruder (ανώτερο στέλεχος του Ford Foundation), Raymond J. McGuire (πρόεδρος του Lazard) και Stephen A. Schwarzman (επικεφαλής της Blackstone).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.