- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κουτσούμπας: «Μούφα» η προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκλογές 2023 - Δημήτρης Κουτσούμπας: Η προοδευτική διακυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μούφα»
«Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ. Παράλληλα, κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ και με κριτήριο ψήφου ότι «δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε ονομάζεται προοδευτική, είτε ονομάζεται δημοκρατική, είτε ονομάζεται δήθεν ειδικού σκοπού».
«Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι θα έχουμε προδώσει τον λαό αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο.
«Μούφα» η προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Χαρακτήρισε «μούφα» τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι «έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου». «Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και έφερε το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών», είπε ο Δημήτρης Κουστούμπας.
Για τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασσιδιάρη, που ανακοίνωσε και επισήμως μέσα από της φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Έλληνες» και Πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα. Υπογράμμισε ότι το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της.
Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.