Πολιτικη & Οικονομια

Αιχμή Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις Γεωργούλη, Παππά

«Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο, η ΝΔ δεν εργαλειοποιεί την υπόθεση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Οικονόμου
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την υπόθεση Γεωργούλη και η αιχμή για την καταδίκη Παππά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη και υποστήριξε ότι «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ' αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ' αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από ανώτατους δικαστές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Η διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους υποθέσεις ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, την προσέγγιση, τις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, είναι πασιφανής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ