Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Άδοξο τέλος στη δήθεν μετριοπαθή στροφή του κ. Τσίπρα

Με αιχμές σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη την απόφαση επιστροφής του στα ψηφοδέλτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δήθεν μετριοπαθής στροφή λήγει άδοξα».
Με αιχμές σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δήθεν μετριοπαθής στροφή λήγει άδοξα».

Με αιχμές σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών».

Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον σκωπτικά τονίζει ότι «η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις για την επιστολή Σκούμα

Σημειώνεται επίσης ότι με ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, το ΠΑΣΟΚ ζητάει εξηγήσεις για τα όσα υπονοεί ο αντικατασταθείς αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Σκούμας.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η ανακοίνωση του αποπεμφθέντος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα αίτια της απομάκρυνσης από τη θέση του, καταδεικνύει σκοτεινές διαδρομές προσώπων εντός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία επέβαλαν τις επιθυμίες τους.

«Στη βάση αυτής της ίδιας ανακοίνωσης του κ. Σκούμα, πρέπει τώρα η κυβέρνηση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο αποδεχθείς Αρχηγός να απαντήσουν σήμερα δημόσια:

1) Ποιες είναι οι αποφάσεις που επικαλείται ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωση του, οι οποίες παρότι φέρεται να υπηρετούσαν το Σύνταγμα, δεν έτυχαν αποδοχής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γιατί;

2) Ποια είναι τα επί λέξει “κέντρα εξουσίας” στο Υπουργείο που ζητούσαν τη λήψη άλλων αποφάσεων, ενάντια στην “απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία”;

3) Ποιες είναι οι επί λέξει “ευθύνες του πολιτικού προϊσταμένου” του αποπεμφθέντος Αρχηγού;

4) Ποιες αποφάσεις επιθυμούσαν αυτά τα “κέντρα” να επιβάλλουν στον τέως Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.;

5) Ποια είναι τα ανεπαρκή πρόσωπα που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στην ΕΛ.ΑΣ. παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του τέως Αρχηγού;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ