- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πλεύρης: Επιπλέον κίνητρο 1.800 ευρώ για κάθε γιατρό που μετακινείται στα ακριτικά νησιά
Η ανάρτηση του υπ. Υγείας
Θάνος Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας για τους γιατρούς στα ακριτικά νησιά - Το κίνητρο και οι ανακοινώσεις για το νοσοκομείο της Κω
Επιπλέον κίνητρο 1.800 ευρώ για τη μετακίνηση γιατρών στα ακριτικά νησιά ανακοίνωσε σήμερα (14.3) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
«Τα προβλήματα στα ακριτικά μας νησιά μπορούν να λυθούν με τις νέες διατάξεις. Στις άγονες προκηρύξεις πλήρους απασχόλησης βγαίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και θεσμοθετήσαμε κίνητρα 1.800 ευρώ τον μήνα πλέον του μισθού για κάθε γιατρό που μετακινείται», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Τα προβλήματα στα ακριτικά μας νησιά μπορούν να λυθούν με τις νέες διατάξεις.Στις άγονες προκηρύξεις πλήρους απασχόλησης βγαίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και θεσμοθετήσαμε κίνητρα 1.800 ευρώ τον μήνα πλέον του μισθού για κάθε γιατρό που μετακινείται https://t.co/YZZcDpPDdr
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) March 14, 2023
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας δίνει διευκρινίσεις για το νοσοκομείο της Κω. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. «Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις αναγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες», τονίζει.
Προσθέτει ότι στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέραν του μισθού. «Το υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση», καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.