- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίτημα στην Τουρκία για άδεια σε κρατούμενο που έχασε τον γιο του στα Τέμπη
Προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του 28χρονου παιδιού του
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αίτημα στην Τουρκία για άδεια κρατουμένου πατέρα που έχασε το παιδί του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Αίτημα για έκτακτη άδεια Έλληνα κρατουμένου σε τουρκικό σωφρονιστικό ίδρυμα κατέθεσε η Ελλάδα. Ο κρατούμενος έχασε τον γιο του κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και ζητείται η άδεια προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του.
Πρόκειται για τον πατέρα του 28χρονου Νίκο Ναλμπάντη, ο οποίος ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στο τρένο. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «με χθεσινή της επικοινωνία, η οικογένεια Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με ένα εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζητήσε τη συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου. Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Έλληνας Πρόξενος επικοινώνησε άμεσα με αρμόδια τουρκική εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας. Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σήμερα το πρωί (03.03.2023) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με Προϊστάμενο αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη. Επιπλέον, στο πλαίσιο οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, χθες, Ρηματική Διακοίνωση σε τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες ελληνικής Πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του Τουρκικού ΥΠΕΞ. Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι, η αποδοχή ή όχι του αιτήματος «ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους» εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών».
Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.