- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Διαφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Πολιτική αντιπαράθεση μετά την τραγωδία στα Τέμπη
ΣΥΡΙΖΑ: Αντίδραση Νίκου Παππά για τη σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη
Τη διαφωνία του για τη σύσταση από την κυβέρνηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα κληθεί να ερευνήσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι εκείνος που ορίζει τον ελεγκτή του».
Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: «Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεραπετρίτη πως ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του. Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε θα διερευνηθούν από κάποια δήθεν "υπερκομματική επιτροπή" που θα ορίσει η κυβέρνηση με πρόσωπα της αρεσκείας της. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές που θα τα ερευνήσουν όλα διεξοδικά. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης που την προανήγγειλε έχει κάποια σπουδή να βγάλει ένα προεκλογικό πόρισμα, που θα επιβεβαιώσει αυτό που έσπευσε να προδικάσει εχθές: πως για όλα φταίει "κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος"».
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη «σύσταση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής»
Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την άμεση σύσταση υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες στις σχετικές συνεννοήσεις και θα επιφορτιστεί ο ίδιος την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής. Μαζί του, μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξουν και οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.