- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος
Δημιουργούνται 300 νέες θέσεις εργασίας
Η εταιρία Παπαστράτος ανακοίνωσε επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ - Θα οδηγήσει σε 300 νέες θέσεις εργασίας: Δημιουργούνται τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής.
Νέα, μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ η οποία οδηγεί στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και ενισχύει τις εξαγωγές της ανακοίνωσε η Παπαστράτος, ελληνική θυγατρική της Phillip Morris International.
Με την εξέλιξη αυτή, το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα φτάνει πλέον τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Η Παπαστράτος θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με 4 νέες γραμμές παραγωγής.
Η επόμενη μέρα της εταιρείας σηματοδοτείται και από μια μεγάλη αλλαγή στη διοίκησή της, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, πλέον Αντιπρόεδρο της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Παπαστράτος την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Metropolitan Expo, έδωσε το «παρών» ο Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI, ο οποίος ανακοινώνοντας τη νέα επένδυση δήλωσε:
«Η Παπαστράτος διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και, επίσης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας. Και η Ελλάδα αποτελεί σήμερα στην Ευρώπη ένα μοναδικό παράδειγμα προόδου προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη σε ένα ρεαλιστικό και βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, στη διαχείριση του καπνίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί, πως πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το προϊόν έχει λάβει μερίδιο 18,1% στην αγορά των καπνικών προϊόντων, δείχνοντας μια σαφή στροφή των Ελλήνων καπνιστών σε εναλλακτικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη. Για να ενώσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις μας με την Παπαστράτος, για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο, ανακοινώνουμε νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ».
Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της Παπαστράτος σημείωσε:
«Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας. Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος».
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος τόνισε: «Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: “Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι”. Έχοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία και τη χώρα, επενδύουμε σήμερα, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία που γεννά την καινοτομία. Ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την παραγωγική μας δομή και ενισχύουμε τόσο την εξαγωγική μας δυναμική, όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας μέσα από την συνεχή εκπαίδευσή τους. Δηλώνουμε έτοιμοι για το αύριο και στο ταξίδι μας προς αυτό, προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.