- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίδομα θέρμανσης: Η επόμενη πληρωμή στους δικαιούχους - Οι δηλώσεις Σταϊκούρα
Η καταληκτική ημερομηνία για την επιδότηση
Πετρέλαιο θέρμανσης - Έως τις 28 Απριλίου η νέα πληρωμή, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Σε 242,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που ήδη έχει καταβληθεί στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης, ενώ απομένει μία ακόμη προγραμματισμένη πληρωμή στις 28 Απριλίου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε χθες, 22 Φεβρουαρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε 404.157 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
»Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 242,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα καταβολή έως τις 28 Απριλίου».
Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Την τρέχουσα περίοδο, το επίδομα θέρμανσης, μετά την αύξηση του χορηγούμενου ποσού και της περιμέτρου των δικαιούχων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου.
»Παράλληλα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένο για τους καταναλωτές, χάρη στην επιδότηση στην αντλία, η οποία συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και ανέρχεται στα 12 λεπτά ανά λίτρο (15 λεπτά, με ΦΠΑ)» ανέφερε επίσης.
Καταλήγοντας: «Με τα δύο αυτά, στοχευμένα, μέτρα, συνολικού δημοσιονομικού κόστους 520 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει, έμπρακτα, για ακόμα μία φορά ότι στηρίζει αποτελεσματικά και γενναία τους πολίτες -ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους- έναντι των δυσκολιών που έχουν προκαλέσει, διεθνώς, οι πολυ-επίπεδες, εξωγενείς κρίσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.