Πολιτικη & Οικονομια

Στο νοσοκομείο o Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν

Πρόβλημα υγείας αντιμετώπισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών - Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.
Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του © Dimitris Kapantais/SOOC

Νίκος Δένδιας: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών - Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Για εξετάσεις στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικάνο ομόλογο του, Άντονι Μπλίνκεν

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ αντιμετωπίζει κρυολόγημα, ενώ χτες το βράδυ είχε εμφανίσει και πυρετό, με συνέπεια να μην δώσει το παρών στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός προς τιμήν του Άντονι Μπλίνκεν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας υποβλήθηκε σήμερα στις απαραίτητες εξετάσεις, με τους γιατρούς να του χορηγούν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και τις κατάλληλες συμβουλές και οδηγίες.

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών επέστρεψε στο σπίτι του. Σημειώνεται πως όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί εμφανίστηκαν αρνητικά.

Κοινές δηλώσεις Δένδια - Μπλίνκεν: «Ραχοκοκαλιά της συνεργασίας μας η αμυντική συμφωνία»

Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ είναι στρατηγικές και έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο, με βέβαιη προοπτική, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, αμέσως μετά την εγκαινίαση του 4ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ και της κατ' ιδίαν συνάντησής τους, στην Αθήνα.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος αφορά επτά σημαντικούς τομείς. Αποτελεί απτή απόδειξη της δυναμικής που έχουν οι σχέσεις της Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Σχέσεις στρατηγικές, οι οποίες έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο, με βέβαιη προοπτική. Στέρεη βάση των διμερών μας σχέσεων είναι οι κοινές μας αρχές και αξίες: η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqo4nrri2rl5)

Η ανοδική δυναμική των διμερών στρατηγικών σχέσεων επισφραγίστηκε από τις δύο αμυντικές συνεργασίας της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών. Επισήμανε πως η υπογραφή τους αποδεικνύει ότι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Δένδιας στη «δυναμική παρουσία» της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου»

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε το μήνυμα πως η ελληνική εξωτερική πολιτική στρατηγική βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, στον σεβασμό των αρχών του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταδίκης της απειλής ή της χρήσης βίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqo5c5h5kxq1)

Υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα προσέφερε βοήθεια στην Ουκρανία, συντάχθηκε αμέσως με τις αποφάσεις και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. Σημείωσε επιπροσθέτως, ότι η Βουλή επικύρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ