- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την Παιδεία: Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο
«Να μην επιστρέψουμε σε εποχές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω»
Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την Παιδεία: Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο
Ομιλία στην εκδήλωση «4 χρόνια έργο για την Παιδεία - Αλλαγή στην πράξη», στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο που θα προσελκύει ξένους φοιτητές.
«Αν υπάρχει ένα πεδίο όππου οι διαχωριστικές γραμμές με την αντιπολίτευση είναι ιδιαίτερα έντονες αυτό είναι ο τομέας της Παιδείας. Γι΄αυτό πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το έργο της. Για να μην ακυρωθούν όλα όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός «ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους», σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».
«Ήταν αφόρητη η παραβατικότητα εντός των Πανεπιστημιακών χώρων», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας.
Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.
Μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μιλούσαμε εδώ και δεκαετίες επιτέλους υλοποιούνται και σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε ναι στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος μας για την εκπαίδευση όπως ακριβώς τα παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές του 2019 τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση.
«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε συνέντευξή του
Με κανόνες, ασφάλεια και σεβασμό στον δημόσιο χώρο, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
«Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε;»
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Το ινστιτούτο, οι πόροι του και η δωρεάν ψυχαγωγία
Υποχρεωτική η ασφάλιση και για τα ενοικιαζόμενα
«Διαρκώς κάνουμε αξιολογήσεις κατόπιν εορτής»
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αναλογία κατώτατου προς μέσο μισθό – Πώς το «διαβάζει» αυτό το ΚΕΦΙΜ
Τι είπε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
«Η επιδίωξη επανεμφάνισής του στην πολιτική ζωή αποτελεί μια νέα απόπειρα παράκαμψης των θεσμικών περιορισμών»
Τι σημαίνει η μείωση αυτή
Τι ισχύει για τις επιστροφές φόρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.