- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Κατέθεσε νέα έφεση η Εύα Καϊλή
Ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι
Qatargate: Κατέθεσε νέα έφεση η Εύα Καϊλή
Έφεση κατέθεσε σήμερα το πρωί η Εύα Καϊλή και αναμένεται να εξεταστεί εντός 15 ημερών εκτός απροόπτου. Ο λόγος που οι συνήγοροι υπεράσπισής της αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά αυτή τη φορά είναι διότι εάν δεν αποφάσιζαν να εφεσιβάλουν την απόφαση θα έπρεπε να περιμενουν δύο μήνες και όχι έναν μέχρι την επόμενη φορά που η πελάτισσά τους θα βρισκόταν ξανά ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, άσκησε την έφεση που είχε προαναγγείλει ήδη από την Πέμπτη και επιμένει, μάλιστα, η πελάτισσά του να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, τον πρώην ευρωβουλευτή ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται οτι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε την Παρασκευή να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.
Η Εύα Καϊλή βρέθηκε σήμερα για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της. Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες.
«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, στη Le Soir, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές τον μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα» πρόσθεσε. Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».
Ωστόσο, ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας αιχμηρά: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».
Όσον αφορά τον ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταρμπέλα, του οποίου το αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε από το προδικαστικό συμβούλιο και προφυλακίζεται για ένα μήνα, ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τόλερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση σήμερα. «Η αίτηση αποφυλάκισης είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία αποβολής του ανακριτή. Ακόμα κι αν δεν απαγορεύεται να σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο είχε αναγκαστικά συνέπεια στο πρώτο...», δήλωσε στον Τύπο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.