- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο λόγος του Παντσέρι έγινε Ευαγγέλιο» δηλώνει στη Le Soir ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή
Kαθώς παρατάθηκε η κράτησή της
Εύα Καϊλή: Ο λόγος του Παντσέρι έγινε Ευαγγέλιο δηλώνει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί
Η Εύα Καϊλή καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν προφυλακιστέοι για την υπόθεση «Qatargate», ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αναφέρει σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir.
«Δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες», σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε χθες βράδυ να παρατείνει την προληπτική της κράτηση, όπως και για τον Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα – και οι τρεις κατηγορούνται στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, στη Le Soir, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές τον μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα» πρόσθεσε. Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».
Ωστόσο, ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».
Όσον αφορά τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταρμπέλα του οποίου το αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε από το προδικαστικό συμβούλιο και προφυλακίζεται για έναν μήνα, ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τόλερ, δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση σήμερα. «Η αίτηση αποφυλάκισης είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία αποβολής του ανακριτή. Ακόμα κι αν δεν απαγορεύεται να σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο είχε αναγκαστικά συνέπεια στο πρώτο...» δήλωσε στον Τύπο.
Σύμφωνα με τη Le Soir, οποιοσδήποτε δικαστής μπορεί να αμφισβητηθεί –είτε κατά τη διάρκεια της έρευνας είτε κατά τη διάρκεια μιας δίκης– εάν υπάρχει «εύλογη υποψία» μεροληψίας. Η αίτηση απαλλαγής πρέπει να υποβάλεται σε επιστολή που περιέχει τα επιχειρήματα και υπογράφεται από δικηγόρο εγγεγραμμένο για περισσότερα από δέκα χρόνια στο δικηγορικό σύλλογο. Ο Μαξίμ Τόλερ, ο δικηγόρος του κ. Ταραμπέλα, είπε ότι εισήγαγε αυτήn τη διαδικασία το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, σχετικά με τη νομιμότητα για την πιθανή παράταση κράτησης του πελάτη του.
«Αν ο δικαστής αρνηθεί να παραιτηθεί, είναι δυνατό να ασκηθεί έφεση ενώπιον ανώτερου δικαστηρίου» διευκρινίζει στη Le Soir ένας ποινικός δικηγόρος που ζητά την ανωνυμία του. Σε αυτήν την περίπτωση, ο δικαστής Κλεζ έχει δύο ημέρες για να απαντήσει σε αυτό το αίτημα «συμφωνώντας ή όχι με το αίτημα να απέχει», όπως λέει ο δικαστικός κώδικας. Εάν αρνηθεί να παραιτηθεί, η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα μπορεί, εντός τριών ημερών, να προσφύγει στο Εφετείο, το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει εντός οκτώ ημερών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.