- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έφεση θα ασκήσει ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή κατά της παράτασης προφυλάκισης της
Υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του Παντσέρι
Εύα Καϊλή: Έφεση θα ασκήσει ο Βέλγος δικηγόρος της κατά της παράτασης προφυλάκισης της - Υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του Παντσέρι
To προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την προληπτική κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο Belga.
Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Η Εύα Καϊλή βρέθηκε σήμερα για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το αίτημα αποφυλάκισής της.
Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ'οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.
«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή των αρχών είναι συμβολική. Μόνο που η Εύα Καϊλή δεν είναι μόνον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή.
Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.
Υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του Παντσέρι
Δεν έλειψαν οι μομφές κατά της αξιοπιστίας του Παντσέρι με τον Σβεν Μαρί να σχολιάζει την πρόταση του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα να τεθεί εκτός της υπόθεσης ο επικεφαλής δικαστής, Μισέλ Κλεζ.
«Θα προτιμούσα να υποβάλει ο δικαστής Κλεζ την έκθεσή του στους ανακριτές, γιατί κανείς δεν ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν» ανέφερε σχετικά ο Σβεν Μαρί, και πρόσθεσε:
«Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».
Καταλήγοντας, είπε ο Μαρί πως «τα στοιχεία για να παραμείνει προφυλακισμένη η πελάτισσά μου βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και που τώρα, που έχει συνάψει τη συμφωνία, είναι σαν να ορκίζεται στο Ευαγγέλιο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.