- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Υπουργείο Μετανάστευσης απάντησε σε δημοσίεμα των NYT για «βίαιες επαναπροωθήσεις»
«Δεν εντοπίστηκε καμία κακοδιαχείριση»
Υπουργείο Μετανάστευσης για δημοσίεμα των NYT: Καμία κακοδιαχείριση από τις ελληνικές Αρχές στη διερεύνηση καταγγελιών για επαναπροωθήσεις
Σε δημοσίευμα των New York Times απάντησε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. «Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές δίκαιο» σημειώνει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπεύθυνος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex ζήτησε τη διακοπή των επιχειρήσεων του οργανισμού στην Ελλάδα «εξαιτίας διαδοχικών παραβιάσεων από Έλληνες συνοριοφύλακες, συμπεριλαμβανομένων βίαιων επαναπροωθήσεων αιτούντων άσυλο στην Τουρκία».
Στην απάντησή του, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα έχει διορίσει έναν υπεύθυνο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και έχει εγκρίνει ένα σχέδιο δράσης, με την ΕΕ, για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εκθέσεις προόδου σχετικά με την εφαρμογή έχουν εκπονηθεί και αξιολογηθεί θετικά από τον Οργανισμό στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Frontex στη Στοκχόλμη».
Oι κατηγορίες διερευνώνται από την Ελλάδα
Επίσης, αναφέρει ότι «όλες οι κατηγορίες διερευνώνται από την Ελλάδα» και πως «στα περιστατικά που διερευνήθηκαν μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε κακοδιαχείριση από τις ελληνικές Αρχές».
Τέλος, υπενθυμίζει ότι «η προστασία της Ευρώπης από παράτυπες αφίξεις αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», καθώς και ότι «η ΕΕ εργάζεται σε συγκεκριμένα μέτρα για την προάσπιση της ασφάλειας της Ευρώπης, την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ενώ προωθεί νομικές οδούς για τους επιλέξιμους αιτούντες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.