TV & Media

Νew York Times: Αυτοκτόνησε ο αρθρογράφος Μπλέικ Χάουνσελ

Είχε διατελέσει διευθυντής και του περιοδικού Foreign Policy

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NYT
© Twitter/Νew York Times

Νew York Times: Αυτοκτόνησε στα 44 του ο αρθρογράφος Μπλέικ Χάουνσελ μετά από μάχη με την κατάθλιψη 

Ο Mπλέικ Χαούνσελ σημαίνων πολιτικός δημοσιογράφος που είχε διατελέσει διευθυντής του περιοδικού Foreign Policy και συντάκτης στο Politico πριν ενταχθεί στους New York Times, πέθανε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον στην ηλικία των 44 ετών.

Η οικογένειά του ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι πέθανε «μετά από μακρά και θαρραλέα μάχη με την κατάθλιψη». Όπως εκτιμά η αστυνομία στην Ουάσινγκτον η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι η αυτοκτονία, δήλωσε αξιωματούχος της.

Ο Χάουνσελ ο οποίος εντάχθηκε στους Times το 2021, έγραφε τη στήλη «On Politics» από την Ουάσιγκτον, ενσωματώνοντας συνεισφορές από άλλους ανταποκριτές των Times. Το δελτίο δημοσιεύεται πέντε ημέρες την εβδομάδα και διαβάζεται τακτικά από περίπου μισό εκατομμύριο συνδρομητές που πληρώνουν.

«Διακρίθηκε γρήγορα ως ο επικεφαλής συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου μας για την πολιτική και ως ένας χαρισματικός παρατηρητής της πολιτικής σκηνής της χώρας μας», ανέφερε ο Τζόζεφ Καν, εκτελεστικός συντάκτης των Times, σε σημείωμα προς το προσωπικό.

Γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου 1978 στην Καλιφόρνια, μεγάλωσε στο Ντέλαγουερ και στο Πίτσμπουργκ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Γέιλ με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες το 2002. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα μετά τις σπουδές του στα αραβικά στο Κάιρο.

Το 2011 ήταν φιναλίστ για τα βραβεία «Livingston Awards for Young Journalists», που απονέμονται από το Wallace House Center for Journalists του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, για το ρεπορτάζ του σχετικά με τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνων συντάκτης του Foreign Policy, από το 2009 έως το 2013, το περιοδικό κέρδισε τρία εθνικά βραβεία.

Στο Politico, όπου εργάστηκε για οκτώ χρόνια πριν από την ένταξή του στους Times, ήταν διευθυντής ψηφιακής σύνταξης, διευθύνων σύμβουλος για την Ουάσινγκτον και τις πολιτικές ειδήσεις, διευθύνων σύμβουλος και αρχισυντάκτης του περιοδικού του ιστότοπου, το οποίο είχε ξεκινήσει ο ίδιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ