Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Τσίπρας: «Μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, η δεξιά του κ. Μητσοτάκη» (βίντεο)

«Ερχόμαστε για να χτίσουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη - Το μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές - Η νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ερχόμαστε για να χτίσουμε. Αυτά που θα χτίσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα γκρεμίσουμε» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Και πρόσθεσε: «Ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι αναγκαίο να προτάξουμε τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι «αυτός που το βάζει στα πόδια».

«Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική, θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο κόμματος και κράτους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των μετακλητών, θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα» συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα και ως πρώτη πράξη δικαιοσύνης θα καταργήσει όλους τους νόμους και τις διατάξεις, που βάζουν φραγμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη.

Όπως είπε: «Θα βάλουμε έτσι τέρμα στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας. Στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης. Στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ σε χιλιάδες νέα παιδιά. Στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που θα τη στείλουμε στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα. Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ. Τα επόμενα βήματα, τα πιο σημαντικά και κρίσιμα για τη ζωή των ανθρώπων, είναι αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο προς μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης. Για να μη μείνει η δικαιοσύνη κενός λόγος και όραμα. Να γίνει πράξη».

Ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο» στη Θεσσαλονίκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY