Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη - εκλογές
© EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό

Στις 7,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης (24/01). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.205 ψηφοφόρων.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 2,5%, Έλληνες 2,5%, άλλα κόμματα 4,5%, αναποφάσιστοι 10%.

kalpi1

Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη.

kalpi2

Οι συμμετέχοντες απάντησαν στο ερώτημα «σε ποιον θα προτιμούσατε να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά;», με τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 39%
  • Αλέξης Τσίπρας: 32%
  • Κανέναν από τους δύο: 22%
  • ΔΓ/ΔΑ: 7%
kalpi3

Τέλος, όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ