Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Χρέος μας να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη
© ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Νίκος Ανδρουλάκης: Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, η ποιοτική ανάπτυξη της εκπαίδευσης και η αγορά εργασίας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε σήμερα (19.1) στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη, προκειμένου να στείλει «ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά εργασίας αγγίζει το 80%. «Ο λόγος της σημερινής επίσκεψης είναι γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας». 

«Στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την έρευνα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο πλάνο διότι η φιλοδοξία μας είναι να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στη χώρα για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα και όχι να φεύγουν ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να έχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ. Εμείς θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ