Ανδρουλάκης: Χρέος μας να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας
Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, η ποιοτική ανάπτυξη της εκπαίδευσης και η αγορά εργασίας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε σήμερα (19.1) στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη, προκειμένου να στείλει «ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά εργασίας αγγίζει το 80%. «Ο λόγος της σημερινής επίσκεψης είναι γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας».
«Στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την έρευνα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο πλάνο διότι η φιλοδοξία μας είναι να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στη χώρα για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα και όχι να φεύγουν ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να έχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ. Εμείς θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.