Πολιτικη & Οικονομια

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Παρούσα και η Λίνα Μενδώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Πικραμμένος
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος και η Λίνα Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος πρόκειται να εκπροσωπήσει από κοινού με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά την ερχόμενη Δευτέρα (16.1) στο Τατόι. 

Από τις 06:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (16/1) η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να προσέλθουν στο παρεκκλήσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως μετά, η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ποιοι θα παραβρεθούν

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, στην Αθήνα θα μεταβεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Στην κηδεία το «παρών» θα δώσει και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι, υποστηρίζει ο Κάρλος Χερέρα, διευθυντής και παρουσιαστής της εκπομπής «Herrera en Cope». Παράλληλα, όπως μετέδωσε το OPEN, την Κυριακή θα φτάσει ο Δούκας του Λουξεμβούργου. Ήδη έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν εκπρόσωποι της Δανίας, της Αγγλίας και της Ισπανίας και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, τη Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Το αργότερα μέχρι το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά τα προγράμματα όλων των επισήμων.

Την ώρα που οι Αρχές αναμένουν τις επίσημες απαντήσεις, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Αρχές περιμένουν εκπροσώπους από όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα στην πρωτεύουσα. Εξάλλου πρόκειται για επίσημα πρόσωπα και η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την παρουσία τους. Το γεγονός ότι η τελετή της κηδείας θα γίνει στην Μητρόπολη, στο κέντρο της Αθήνας και η κηδεία στο Τατόι, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα πρόσωπα αυτά θα διασχίσουν ένα μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpqubpl0c8u1)

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι Έλληνες πολιτικοί θα παραστούν

Την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ θα παραστεί και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς. Κατά δήλωσή του, θα παραστεί και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης. Στην κηδεία θα δώσει το παρών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, και ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς ο πατέρας του, Μαρίνος Γερουλάνος, ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου, μετέπειτα τελετάρχης του -τότε βασιλιά- Κωνσταντίνου μέχρι το 1967 και αυλάρχης της Άννας Μαρίας έως το 1974. Επίσης, στην κηδεία θα παραστεί -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο εξωτερικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpqtxu99y8oh)

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Εργασίες στο Τατόι

Το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και Εξωτερικών βρέθηκαν στο Τατόι, ώστε να κάνουν σχεδιασμό για το πού θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι καλεσμένοι και τα διεθνή Μέσα.

Οι εργασίες στο Τατόι έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη, με υλοτομικές εργασίες και αναχώσεις, ενώ εχθές λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία, η αδερφή του Βασίλισσα Σοφία και ο μικρός του γιος Φίλιππος κατέφτασαν στο κτήμα για να επιθεωρήσουν από κοντά τις εργασίες. Από νωρίς το πρωί σκαπτικά μηχανήματα, μπουλντόζες και φορτηγά έφτασαν στο κτήμα προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθούν έγκαιρα.

Σημειώνεται ότι το κτήμα έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpqw04e3v6m1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ