- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ
ΕΛΑΣ: Συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρινίζει πως οι ΟΠΠΙ συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.
Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει ότι οι ΟΠΠΙ αποτελούνται από αστυνομικό προσωπικό και Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι, όταν δεν διατίθενται σε Α.Ε.Ι., μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.
Τέλος, η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι τα καθήκοντα των Ειδικών Φρουρών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, «υπηρεσίες περιπολιών, φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών» και καταλήγει ότι «βάσει αυτών έχει εκδοθεί η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία οι 600 Ειδικοί Φρουροί θα τοποθετηθούν στις 20 Ιανουαρίου στα Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.»
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Σχετικά με σημερινό (12-01-2023) δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές και στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4777/2021, Π.Δ 53/2022), η συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, πραγματοποιείται από αστυνομικό προσωπικό, καθώς και Ειδικούς Φρουρούς. Ωστόσο, οι Ειδικοί Φρουροί που δεν διατίθενται σε Α.Ε.Ι., δύναται να τοποθετούνται σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και να εκτελούν τα καθήκοντα της παρ. 4 του Αρ. 9 του Ν. 2734/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Υπενθυμίζεται ότι, οι Ειδικοί Φρουροί εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία για την εκτέλεση καθηκόντων όπως: υπηρεσίες περιπολιών, φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος, ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως και άλλες υπηρεσίες.
Με βάση τα ανωτέρω, έχει εκδοθεί η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία οι 600 Ειδικοί Φρουροί θα τοποθετηθούν στις 20 Ιανουαρίου στα Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.