Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

«Θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονόμου: Εκλογές όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας
© Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Γ. Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

«Για να προκύψει μία κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ’ αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει, δηλαδή ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

«Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου» υπογράμμισε.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. «Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις καινούργιων προσώπων που θα συμπορευθούν στην προσπάθεια αυτή» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χθες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ο ίδιος θα προσδιορίσει ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να στηθούν κάλπες από τον Απρίλιο και μετά.

Έμφαση δόθηκε και στις βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στην αύξηση των μισθών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ