Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: O Κυριάκος Μητσοτάκης αναστέλλει την κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Εξελίξεις στην υπόθεση της ευρωβουλευτή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σπυράκη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Μαρία Σπυράκη: Αναστολή της κομματικής ιδιότητας της με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη προχωρά η Νέα Δημοκρατία μετά από απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη Μαρία Σπυράκη

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

» Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp333hgxn36h)

Μαρία Σπυράκη: Αίτημα για άρση της ασυλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την Πέμπτη (15.12) την άρση της ασυλίας και της Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το Qatargate στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Λίγο μετά το αίτημα της εισαγγελίας, η υπηρεσία Τύπου του Επιμελητηρίου είπε ότι άρχισε να διεκπεραιώνει τη διαδικασία άρσης ασυλίας. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα το αίτημα για άρση των ασυλιών δύο βουλευτών», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του POLITICO. «Η Βουλή ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία σχετικά με το αίτημα άρσης της ασυλίας που προβλέπεται στον κανονισμό της». Την ίδια ώρα, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δήλωσε ότι στηρίζει την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου ενός εντός της δικής του πολιτικής ομάδας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp2mbznj2l09)

Μαρία Σπυράκη: «Αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας - Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές». Χθες μάλιστα η Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με το ζήτημα «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, που αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp2zu2qtxdj5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ