Πολιτικη & Οικονομια

Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

«Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές» δήλωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spiraki.jpg
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μαρία Σπυράκη: Zητά τη αναστολή της κομματικής ιδιότητας

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, αναμένεται εντός της ημέρας να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές». Χθες μάλιστα η Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με το ζήτημα «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, που αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών. Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υφίστανται υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Βάσει του εφαρμοστέου εθνικού δικαίου, οι δύο ευρωβουλεύτριες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας. Υπογραμμίζεται ότι η πρόκειται για άλλη υπόθεση, διαφορετική από εκείνη που αφορά στο Κατάρ.

Μητσοτάκης: Είναι μια σοβαρή υπόθεση

«Είναι μία σοβαρή υπόθεση» δήλωσε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο» πρόσθεσε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά/ Είτε να κριθεί ότι δεν υπάρχει σοβαρό θέμα και η κ. Σπυράκη να παραμείνει στη θέση της, είτε να αποφασιστεί διαγραφή ή ακόμη και παραίτηση με πρωτοβουλία της ίδιας της ευρωβουλευτού της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ