Πολιτικη & Οικονομια

Εύα Καϊλή: Κανένας διαπιστευμένος συνεργάτης της δεν έχει κληθεί για κατάθεση

Ποιοι είναι οι άλλοι συλληφθέντες στην υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Εύα Καϊλή εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο © EUROKINISSI

Εύα Καϊλή και σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο - Ο χρηματισμός ευρωβουλευτών από το Κατάρ και η σύλληψη του συντρόφου της

Κανένας διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πολύκροτο σκάνδαλο με το Κατάρ και τη δωροδοκία ευρωβουλευτών.

Δημοσίευμα στη βελγική «Le Soir» αναφέρει ότι «η Εύα Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο».

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στο σπίτι της Εύας Καϊλή.

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο - Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και οι άλλοι συλληφθέντες

Στους τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Όπως μετέδωσαν βελγικά και γαλλικά ΜΜΕ, την Παρασκευή συνελήφθησαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η σύζυγος και η κόρη του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανκέρι, ο οποίος είναι ο ιδρυτής μιας εκ των ΜΚΟ που ερευνά η βελγική αστυνομία, της «Fight Impunity». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, από το 2019, μάχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο σπίτι του κ. Πανκέρι στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τη «Le Soir».

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι οι βελγικές αρχές διενήργησαν έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών δύο Βέλγων ευρωβουλευτών, της Μαρί Αλένα, πρώην υπουργού του Βελγίου και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι επίσης ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σφράγισαν τα γραφεία των βοηθών τους.

Υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Προσήχθη η Εύα Καϊλή – Έρευνα στο σπίτι της | 10/12/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ