Κοσμος

Γερμανία: 40χρονος μητροκτόνος ο δράστης της ομηρίας σε κατάστημα στη Δρέσδη (εικόνες, βίντεο)

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε ραδιοφωνικό σταθμό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανοί αστυνομικοί έξω από το εμπορικό κέντρο στη Δρέσδη, όπου σημειώθηκε η ομηρία
Γερμανοί αστυνομικοί έξω από το εμπορικό κέντρο στη Δρέσδη, όπου σημειώθηκε η ομηρία | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

Ομηρία σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης στη Γερμανία - Μια νεκρή γυναίκα - Ο ένοπλος σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς

Στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπόθεση ομηρίας σε εμπορικό κέντρο με δράστη 40χρονο ένοπλο.

Ο συναγερμός σήμανε στη Δρέσδη. Πάνοπλοι αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο της γερμανικής πόλης και επιστρατεύτηκε ειδικός διαπραγματευτής. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η γερμανική αστυνομία εκκένωσε το εμπορικό κέντρο και την ευρύτερη περιοχή στο κέντρο της Δρέσδης.

Ο ένοπλος τραυματίστηκε και συνελήφθη. Κανένας από τους ομήρους (μια γυναίκα με το παιδί της) δεν τραυματίστηκε. «Λήξη συναγερμού! Η κατάσταση ομηρίας στην Δρέσδη έληξε» ανακοίνωσε συγκεκριμένα η αστυνομία στο Twitter.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο δράστης της ομηρίας στη Δρέσδη, υπέκυψε στα τραύματά του.

Geiselnahme in Dresden - aktuelle Infos zur Lage vor Ort

Σκότωσε τη μητέρα του πριν ξεκινήσει την ομηρία στο εμπορικό κέντρο της Δρέσδης

Δημοσίευμα στη γερμανική Bild αναφέρει ότι ο ένοπλος είχε «ταμπουρωθεί» στο εμπορικό κέντρο, έχοντας ανοίξει νωρίτερα πυρ έξω από ραδιοφωνικό σταθμό στη Δρέσδη. Ειδικότερα, πυροβόλησε πολλές φορές την πόρτα, προσπαθώντας να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Νεκρή είναι μια 70χρονη γυναίκα. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν η μητέρα του ενόπλου. Ο 40χρονος, αφού τη σκότωσε σε διαμέρισμα στη συνοικία Prohlis το πρωί του Σαββάτου (10/12), πήγε στον ραδιοφωνικό σταθμό στο κέντρο της πόλης και άρχισε να πυροβολεί.

Στη συνέχεια ξεκίνησε την ομηρία στο εμπορικό κέντρο Altmarktgaleri, κρατώντας μια γυναίκα και το παιδί της μέσα σε φαρμακείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ