Ελλαδα

Κακοκαιρία Gaia: Απαγορευτικό απόπλου για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο - Έκλεισαν δρόμοι στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση πλημμύρων και κατολισθήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κακοκαιρία Gaia έφερε απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Η κακοκαιρία Gaia έφερε απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κακοκαιρία Gaia στα Ιόνια νησιά - Απαγορευτικό απόπλου για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία Gaia ετοιμάζεται να δείξει τα δόντια της σε περιοχές στα δυτικά της χώρας, με την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά να βρίσκονται πρώτα στην πορεία της.

Η Περιφέρεια Ιονίου βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας με όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επί ποδός ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (10/12), υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα - Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Στην ίδια ανακοίνωση, πέραν των συστάσεων προς τους πολίτες, ενημερώνονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας πως ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ