Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Οικονόμου με Νίκο Ανδρουλάκη για την Εύα Καϊλή (βίντεο)

H ατάκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η άμεση απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Οικονόμου και Εύα Καϊλή
Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Οικονόμου και Εύα Καϊλή © EUROKINISSI

Εύα Καϊλή - Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ - Η κόντρα Νίκου Ανδρουλάκη και Γιάννη Οικονόμου

«Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την Εύα Καϊλή, την οποία και χαρακτήρισε «Δούρειο Ίππο της ΝΔ».

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο - όπως δηλώνει τώρα - να μην εντάξει την κ. Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το είπε τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις σήμερα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές: την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Όταν μάλιστα οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στην μνήμη όλων μας τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του. Δεν έχουμε υποστεί λοβοτομή σε αυτόν τον τόπο. Αρκετά πια με την υποκρισία.

» Η υπόθεση της κας Καϊλή είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και την τελική της κατάληξη δεν την γνωρίζουμε. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά του συνιστούμε ψυχραιμία».

Ο κ. Οικόνομου υπογράμμισε επίσης: «Η τακτική της λάσπης και η στρατηγική του να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του λύσει το σοβαρό πολιτικό του πρόβλημα. Ούτε η διαγραφή παλαιότερων αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα».

Ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση Καϊλή, τις υποκλοπές και την οικονομία | Τώρα μαζί | 10/12/2022

Τι είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Εύα Καϊλή και τη σχέση της με τη Νέα Δημοκρατία

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ», ξεκαθάρισε νωρίτερα, μιλώντας για την Εύα Καϊλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του κόμματος που επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική σκηνή.

«Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα» έστειλε το μήνυμα, την ώρα που δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε την τελευταία φορά που συνομίλησε με την Εύα Καϊλή πριν από μία εβδομάδα παρουσία άλλων ευρωβουλευτών.

Ανέφερε, ακόμη, οτι η Εύα Καϊλή του είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ. «Πήρα μια απόφαση περιφρούρησης της παράταξης» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά της διαγραφείσας ευρωβουλευτή μετά από την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το Predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Ant1 και στη Φαίη Μαυραγάνη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε Οικονόμου: «Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα»

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τις αιχμές που διατύπωσε, με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση - "εξαγωγέας" τεχνογνωσίας παράνομων λογισμικών παρακολουθήσεων σε τρίτα κράτη και των παρακρατικών πρακτικών της πίσω αυλής του Μαξίμου, αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντάς την στα εγχώρια μέσα ως "μεταγραφή αεροδρομίου", τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και προσθέτει: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει αταλάντευτα στη γραμμή της μηδενικής ανοχής σε ζητήματα διαφθοράς»

«Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Μητσοτάκης, που με τη σφραγίδα του συγκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων; Που ο ανιψιός του και κατά την πρωθυπουργική κρίση έχων την πολιτική ευθύνη, δεν λογοδότησε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής χάρις την "ασυλία", που του παρείχε η κυβερνητική πλειοψηφία; Που ο βουλευτής του, Α. Πάτσης, έλαβε εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ;» αναφέρει επίσης.

Και καταλήγει: «Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ