Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ από το 2019

Το γράφημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποτυπώνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός δημοσιεύει στοιχεία της Ε.Ε. για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία μείωσης του δημόσιου χρέους επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής © MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός δημοσιεύει στοιχεία της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους. 

«Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ από το 2019 στην ΕΕ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε με την ανάρτησή του την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους, επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σημασία έχει η δημοσιονομική συνέπεια, αλλά και η ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στην προσέλκυση επενδύσεων και ναι, στη μείωση του χρέους», προσθέτει.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό γράφημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αχαΐα: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες στο Αίγιο, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Αχαΐα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο δίλημμα των επόμενων εκλογών, δηλώνοντας: «Το δίλημμα είναι: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ».

»Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της Άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την Ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belharra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Και τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;».

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αίγιο

Αναφερόμενος σε μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στα ενεργειακά, στη δημιουργία του κοινωνικού κράτους και στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ειδικά κατά τη διάρκεια των επάλληλων και αλλεπάλληλων κρίσεων της τελευταίας τριετίας, ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Τίποτα από αυτά που πετύχαμε μην τα θεωρείτε δεδομένα. Μια λάθος επιλογή, μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει τελικά εγγύηση σταθερότητας. Και η σταθερότητα σήμερα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί ως Πρωθυπουργός αυτής της μεγάλης λαϊκής παράταξης όταν χρειάστηκε να στηρίξουμε την κοινωνία, τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες, το κάναμε χωρίς δεύτερο δισταγμό και κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια», ενώ υπογράμμισε τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

«Όλα αυτά γίνονται γιατί η Ελλάδα ξαναέγινε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, γιατί οι επιχειρηματίες επενδύουν, μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι, κολοσσοί επιχειρηματικοί έρχονται και επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα. Το κύρος της χώρας μας είναι αναβαθμισμένο και η κοινωνία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ξέρει ότι έχει ένα κράτος το οποίο στα δύσκολα στέκεται δίπλα σας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ