Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται «Καλάθι του νοικοκυριού» για γιορτές και ειδικές κατηγορίες πολιτών

Τι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης: Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι»
Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άδωνις Γεωργιάδης - Η επίσκεψη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Το «Εορταστικό Καλάθι» 

Όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε σήμερα σε ακόμη ένα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να το επιβραβεύσει για τις χαμηλότερες τιμές του στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Στο πλαίσιο της κίνησής του, υπογράμμισε πως έχει πέσει στο τραπέζι το «Εορταστικό Καλάθι», δίχως να αλλάξουν όμως οι 51 κατηγορίες.

«Να συγχαρώ κάθε μεγάλη προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει κάθε εβδομάδα καλύτερες τιμές. Όσο εμείς οι καταναλωτές επιλέγουμε προϊόντα από το “καλάθι”, τόσο οι αλυσίδες θα έχουν συμφέρον κάθε εβδομάδα και οι προμηθευτές τους να μειώνουν τις τιμές και έτσι θα κερδίσουμε όλοι χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να βρίσκουν τα βασικά προϊόντα σε τιμές πολύ καλύτερες από πριν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πιέζουμε να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Γι αυτό έχουμε φτιάξει το “καλάθι”. Μπορεί να χλευάστηκε στην αρχή, αλλά για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα λειτουργεί. Θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι, όμως οι 51 κατηγορίες δεν θα αλλάξουν. Και θέλω να εξηγήσω και το γιατί: Άμα ξεχειλίσουν οι κατηγορίες, τότε η δυνατότητα των αλυσίδων να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα συγκρίνονται οι αλυσίδες μεταξύ τους και θα βάζουν τα δυνατά τους για να ρίχνουν τις τιμές κάθε εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coedz7oemetd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ