Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι» - Οι τρεις νέες «προκλήσεις» της ΕΛ.ΑΣ.

«Η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί», είπε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία σήμερα - Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. και οι προκλήσεις 

Ότι η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

«Είμαι σήμερα μαζί σας μία μέρα πριν τη γιορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας για να δω από κοντά το καίριο έργο το οποίο επιτελείτε γυναίκες και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά κυρίως για να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον επαγγελματισμό σας και τη συμβολή σας στην ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια όλων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες αγαθό του πολίτη γιατί συνδέεται άρρηκτα με τη σταθερότητα, με την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη, το δικαίωμα στην προκοπή, συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη άσκηση κάθε ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος. Την επιβάλλει όχι μόνο η οργάνωση μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά η ίδια η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος μας, καθώς και η διαφοροποίηση των απειλών κατά των κοινωνικών αγαθών της συλλογικής ευημερίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η μετάλλαξη, η ίδια η εξέλιξη της παραβατικότητας περιλαμβάνεται στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ασφάλειας», οι οποίες είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας από επίδοξους εγκληματίες κάθε κλίμακας και η ανάδυση νέων υβριδικών απειλών, η υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις αλλά και από ακραία ρητορική. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και αντιμετωπίζει κάθε απειλή».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι τρεις νέες αποστολές της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επιγραμματικά σε τρεις νέες αποστολές που επωμίστηκε η ΕΛ.ΑΣ τα τρία τελευταία χρόνια: την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τη σημαντική συμβολή της στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών αλλά και στην υπεράσπιση της εθνικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη κοινωνία, οξύνονται οι ευαισθησίες των πολιτών και οι απαιτήσεις τους και είναι δείγμα ωριμότητας της κοινωνίας ότι η κακοποίηση γυναικών και ιδίως η κακοποίηση των παιδιών αλλά και η παρενόχληση στον χώρο εργασίας αναδεικνύονται πια και αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ακόμη, επεσήμανε ότι είναι δείγμα της αλληλεπίδρασης της ΕΛ.ΑΣ με την ελληνική κοινωνία να καταρτίζει καλύτερα τα στελέχη της και να επεμβαίνει αποτελεσματικά. «Η κυβέρνηση υπερακοντίζοντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σας στηρίξει ηθικά αλλά και υλικά στην απαιτητική σας αποστολή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και δεν είναι τυχαίο ότι μία παλιά πληγή, που έχει τραυματίσει πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία, η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί.

Αναφορά έκανε ακόμη στην κατάργηση του άβατου των Εξαρχείων, αλλά και στις παρεμβάσεις στις φοιτητές εστίες, που είχαν γίνει ορμητήριο κακοποιών. 

Εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ