- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Πότε πληρώνονται ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Οι ημερομηνίες
Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Οι πληρωμές ανά Ασφαλιστικό Ταμείο και οι ημερομηνίες
Οι συντάξεις Οκτωβρίου 2022 πληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον ΕΦΚΑ.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα εγκρίνει την εισήγηση με το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:
- Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
- Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Συντάξεις: Έρχεται τριπλή αύξηση
Αυξήσεις στις συντάξεις τους από το 2023 θα δουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν δεδομένες και δεν προέκυψαν λόγω κρίσης. Αν και δεν διευκρίνισε το ύψος των αυξήσεων, καθώς καθορίζεται από το ποσοστό του ΑΕΠ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, πλην εκείνων που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά. Αυτοί, όπως είπε, θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.
Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και έμμεση αύξηση στις συντάξεις μέσω της κατάργησης της έκτατης εισφοράς αλληλεγγύης σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Σημειώσε ότι θετικά επηρεάζονται αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Μια τρίτη αύξηση στις συντάξεις θα προέλθει από την τέταρτη δόση επανυπολογισμού συντάξεων του νόμου Βρούτση, που σημαίνει ότι άλλοι 150.000 συνταξιούχοι με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη θα δουν αύξηση. Όπως είπε ο υπουργός, κάποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν και τις τρεις αυξήσεις.
Σημείωσε ότι πρόκειται για μόνιμες αυξήσεις και υπογράμμισε ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια για αυξήσεις, «αν δεν είχαμε την συμφορά με την ενεργειακή κρίση». Για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες. Για την έκδοση συντάξεων ανέφερε ότι μόνο στους τελευταίους 18-19 μήνες, έχουν εκδοθεί 400.000 κύριες συντάξεις.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι από την 1/1/23 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με διάλογο με τους φορείς. Αυτή, όπως είπε, θα ανακοινωθεί μέσα στους πρώτους 3-4 μήνες του 2023. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βλέπει τις αντοχές των επιχειρήσεων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Σημειώσε πως παρατηρούνται και αυξήσεις στους ενδιάμεσους μισθούς της τάξεως του 15%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ προβλέπει σταθερά συμβόλαια τουλάχιστον ενός έτους
Το παράδειγμα των μισθώσεων δημόσιου χώρου στις παραλίες
Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας γράφει για τη στεγαστική κρίση και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Tι είπε για το εάν θα ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ
Από το Μπαχρέιν ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Ευρώπης και χωρών του Κόλπου
«Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές θυμηθήκατε ξαφνικά τη φοροδιαφυγή και τη νομιμότητα;»
Αυτοψία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο
Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού
«Σπουδαία στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό» - Πότε έρχονται οι επόμενες δύο
«Η κριτική μπορεί να είναι σκληρή. Πρέπει, όμως, να γλιτώσουμε από την ανθρωποφαγία», τόνισε η υπουργός
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 359.609 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 57.627 σε σχέση με πέρσι
Μετά την απόσυρση του άρθρου 23, το ΠΑΣΟΚ ζητά συνολική αλλαγή στο πλαίσιο για τα χρέη
Δείτε όλες τις επιδοτήσεις
Μαρκόπουλος: «Θα βάλουμε τα δύο πόδια των services σε ένα παπούτσι»
Περιοδεία στα Ιωάννινα πραγματοποιεί η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Οι ψυχολόγοι αποκτούν επιτέλους ενιαία θεσμική εκπροσώπηση
«Ένα κομμάτι της φρεγάτας έχει πάνω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.