Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Εγκλωβισμένη η Τουρκία και η τουρκική κοινή γνώμη»

Τι είπε για τη «διεθνοποίηση» του προβλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aνησυχία Δένδια για την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία
Νίκος Δένδιας Aνησυχία © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ελληνοτουρκικά - Νίκος Δένδιας: Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία.

Την ανησυχία του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για την τροπή που έχουν πάρει λόγω της ρητορικής όξυνσης από την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε στενάχωρο το γεγονός της τουρκικής ρητορικής, καθώς θέτει θέματα όπως αυτά της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, που δεν έβαζε ποτέ στο τραπέζι. Όπως είπε, αυτό εγκλωβίζει την Τουρκία και την τουρκική κοινή γνώμη, ενώ ξεκαθάρισε πως από το τουρκολιβυκό μνημόνιο και μετά η τουρκική ηγεσία έχει κάνει επιλογές που δεν αφήνουν κανένα επίπεδο συνεννόησης.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ωστόσο ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις έχει δημιουργήσει ένα διεθνές πλαίσιο αντίδρασης.

Νίκος Δένδιας - Ελληνοτουρκικά: Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ο κ. Δένδιας έθεσε ως χρονικό ορόσημο της τουρκικής προκλητικότητας την συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγιπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Βόσπορο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εικόνα που αποκόμισε αρχικά ήταν πως εκείνη η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα για να προσθέσει ότι αδυνατεί να ιχνηλατήσει τι συνέβη από την πλευρά της Τουρκίας και υιοθέτησε την τακτική των ακραίων εντάσεων.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αν και η Ελλάδα από το 2019 έχει δώσει πολλές ευκαιρίες προς την Τουρκία για αποκλιμάκωση η γείτονα αρνείται πεισματικά να τις αποδεχθεί για να προσθέσει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εγκλωβισμένες.

Παράλληλα σημείωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας την εγκλωβίζει και σε διαρκή πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο.

Τέλος, σημείωσε ότι το δόγμα Καραμανλή - το οποίο παρέμενε στοχος και της αμυντικής εξωτερικής πολιτικής ήταν η αναλογία 7-10 υπερ της Τουρκίας και πως σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί πλήρως με την Ελλάδα να καταγράφει 10 – 0 υπερ της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.