Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © Εurokinissi

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ - Η τοποθέτηση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, είπε πως δεν συμφωνεί με τη στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Θεωρεί πως εργαλειοποιεί πολιτικά το ζήτημα πως ουσιαστικά το εκμεταλλεύεται για ρήξη με τη ΝΔ, την οποία, όμως, ουσιαστικά είχε προαποφασίσει. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη σύμμαχο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ουσιαστικά απέκλεισε και κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, με τα τωρινά δεδομένα. Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι η διαφωνία τους αφορά το θέμα των υποκλοπών και ουσιαστικά βρίσκεται αρκετά κοντά του σε πολιτικά ζητήματα. 

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

«Για το πρώτο ερώτημα που μου θέσατε. Θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετά την πρώτη κάλπη υπάρχει πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, με τη στήριξη του κ. Ανδρουλάκη, με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη και τη στήριξη-ανοχή του κ. Κουτσούμπα. Θέλω να το φανταστούν αυτό οι Έλληνες πολίτες. Θέλω να γνωρίζουν ότι αυτό είναι μια πιθανότητα. Να γνωρίζουν οι πολίτες ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Γι' αυτό η πρώτη κάλπη έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Και το λέω γιατί όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλη αυτή η προσπάθεια περί ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται μάλλον στα ειλικρινά αισθήματα και τις επιθυμίες του κ. Ανδρουλάκη».

«Σέβομαι ιδιαίτερα τον κ. Βενιζέλο ως πολιτική και επιστημονική οντότητα, αλλά δεν συμφωνώ πάντοτε μαζί του, όπως πρόσφατα για το θέμα των παρακολουθήσεων. Για το ζήτημα του συγκεντρωτικού κράτους έχω συγκεκριμένη άποψη για το επιτελικό κράτος. Αλλά, τελικά, με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με άλλους ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μάλλον είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ένας από τους 10 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε στα μανταλάκια, για την υπόθεση Novartis. Μια πολιτική σκευωρία που κατέπεσε με πάταγο και απεδείχθη πλήρως ότι ήταν πολιτική υποκινούμενη. Και βέβαια η επιλογή που έκανα να προτείνω στον κ. Βενιζέλο να εκπροσωπήσει τη χώρα στην επιτροπή σοφών ήταν απολύτως ενδεδειγμένη διότι έχει όλα τα κατάλληλα εχέγγυα για να μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ