Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι ψιθύρους στο αυτί - Άρση απορρήτου για την παρακολούθησή μου

Στο βήμα με πατερίτσα μετά τον τραυματισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στο Ζάππειο
Νίκος Ανδρουλάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μίλησε στο Ζάππειο στο φεστιβάλ για τα 48 χρόνια του κόμματος. - Οι παρακολουθήσεις και η επόμενη μέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε με την ομιλία του στο Ζάππειο το διήμερο φεστιβάλ για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε κανονικά στο βήμα, παρά τον τραυματισμό του σε αγώνα μπάσκετ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Έφτασε στο Ζάππειο με πατερίτσα, καθώς έχει υποστεί ρήξη χιαστού. «Δεν είχα την τύχη με το μέρος μου αλλά έχω την αγάπη σας», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το ατύχημα. Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χειρουργείται αύριο, Κυριακή (4/9).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με πατερίτσα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με πατερίτσα στο Ζάππειο © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Δεν θα αφήσω κανέναν να ρίξει σκιά στην πολιτική μου διαδρομή», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και πρόσθεσε: «Μητσοτάκης και Τσίπρας επιθυμούν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γυρίζει σελίδα». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό -ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών- να δώσει εντολή για άρση απορρήτου, ώστε να αποκαλυφθεί ο λόγος για την παρακολούθησή του. «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια του με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Έχει γίνει περίγελος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης», είπε και συνέχισε: «Δεν δέχομαι ψιθύρους, δεν θα γίνω συμμέτοχος στις παρανομίες τους. Με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχουν τελειώσει τα: περάστε από το τμήμα δι' υπόθεσίν σας».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Έγινα ξαφνικά εθνικός κίνδυνος όταν έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

«Μιθριδατίζουν στον Ελληνικό λαό τα περί εθνικού κινδύνου. Όλως τυχαίως, 8 χρόνια, δεκάδες αποστολές σε όλο τον κόσμο, δεν υπήρξα ποτέ εθνικός κίνδυνος, αλλά έγινα ξαφνικά μόλις έθεσα υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά εσείς στείλατε το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ότι τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον εκλέγει ο λαός της παράταξης και όχι τα συμφέροντα», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Έχουν βαφτίσει την κατηφόρα στους θεσμούς, στην οικονομία, στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σταθερότητα. Σταθερότητα δεν υπάρχει χωρίς Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.
Για αυτό καλώ τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, σε ένα μέτωπο θωράκισης των θεσμών και θα πάρουμε το επόμενο διάστημα όλες τις πρωτοβουλίες για να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος πέρα από τα όρια της παράταξης για να συμμετέχουν όσοι έχουν εμπειρίες και τεχνογνωσία για να κάνουμε επιτέλους την Ελλάδα αυτό που αξίζουμε Ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Είναι χρέος όλων μας, ακόμα περισσότερο όσων βρίσκονται σε θέσεις με υψηλό θεσμικό συμβολισμό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό όπου όλο το πολιτικό σύστημα, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορούσαν να τεθούν υπό παρακολούθηση, χωρίς ποτέ να μάθουμε το λόγο, σύμφωνα με το θεώρημα του κ. Μητσοτάκη».

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν το τελευταίο διάστημα ότι ο λαός ακόμα κι αν ήθελε να ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά, είναι εδώ ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του για να τους το θυμίζει συνεχώς με τις πρακτικές του. Ούτε όμως θέλει ο λαός μας γυρίσει σε μια περίοδο, όπως αυτή του κ.Τσίπρα και του κ. Καμμένου, που ακόμα και τώρα προσπαθεί να ξεχάσει. Η παράταξη στη νέα της πορεία έχει μια τεράστια ευθύνη. Να γίνει κυβέρνηση, να παράξει πλούτο για τον λαό, να τον διανέμει δίκαια και να ενισχύσει τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Σε αυτή την πορεία θα προχωρήσουμε με ενότητα, ισχυρή προγραμματική αυτονομία και καθημερινή δουλειά μέσα στην κοινωνία. Δεν θα επιτρέψω κανείς να βάλει εμπόδιο τους ιδιοτελείς του σκοπούς σε αυτή την πορεία, διότι αυτή η πορεία θα είναι νικηφόρα ό,τι και αν σκαρφίζονται κάποιοι. Θα σεβαστούμε από την αρχή ως το τέλος τις αποφάσεις της βάσης της παράταξης», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να προκαλέσει μια ισχυρή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, υπογράμμισε και κατέληξε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» για τους πολίτες και την πατρίδα.

Παρακολουθήστε ξανά την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

#48xroniapasok - Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ