- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ: Zητά να πάρει άμεσα θέση για την ανάρτηση Μπαράν περί «τουρκικής μειονότητας»
Aνοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής του
ΝΔ: Ο κ. Ανδρουλάκης να πάρει άμεσα θέση για την ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν.
Να πάρει άμεσα θέση για τη δημόσια ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, στην οποία αναγνωρίζει ως τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλεί η Νέα Δημοκρατία τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
«Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις “εκλογές” στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!
Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα “τουρκική” και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως “τουρκική”; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;»
Το περιστατικό φέρεται να έχει προκαλέσει δυσφορία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, ζήτησε εξηγήσεις από τον βουλευτή και αναμένεται ο τελευταίος να προβεί σε δήλωση, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαγραφής του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.